Knaqesia e funksionimit te PING-ut dhe hyrje ne kuptimin e rrjetave

gjate konfigurimit te rrjetit pengesa ne convergencen dhe troubleshooting hasim gjate gjith kohes.

Andaj,knaqesia e punes qe sjell funksioni “ping”na motivon ne punen tone,si ingjinier te rrjetit dhe na siguron se rrjeti jon funksionin ne gjendjen e preferushme.

e cila lidhet me termin “Getting the job done”

Sikurse ky artikull

Disa funksione te Ping-ut:

aid569520-728px-ping-an-ip-address-step-3-version-4

Output-i i theksuar me te kuqe,na tregon se host-i(ne kete rast pc) mund te krijoi lidhje(connectivity) me nje host tjeter qe ndodhet ne rrjetin tone

shembull:

tshoot_topology

Per ta percaktuar rrugen te cilen Packet-a udheton perdorim komanden “tracert”

SHEMBULL:

traceroute

Diferenca mes topologjis Logjike dhe Fizike:

Topologjia Logjike:

network-topology-and-its-components-4-638

*Tregon llojin e kabllimit

*Tregon Adresimin e ipv4 dhe ipv6

*Tregon area-t dhe rrjetet e ndara

 

Topologjia Fizike:

networkingfabricphysicaltopology

*Tregon paisjet e rrjetit(router,switch,hosts,AP,Servers)

*Tregon vendndodhjen e paisjeve

*Tregon ndarjen e paisjve

 

Published by:Adonis Berbatovci
Date:12/10/16
Resources:networkphil.com,reddit,google
Organization:Truaktiv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s